Kam dál?

09.02.2015 10:10

Vážení čtenáři, neúprosně se přiblížila chvíle, kdy budeme muset publikovat jubilejní 50. článek našich obecních stránek. Po neúspěšné snaze oslovit v tomto směru starostu Pecháčka, který jakékoliv literární pokusy odmítl s odůvodněním, že si chce užít běžek, dokud to ještě jde, se proto s nerozhodností obracíme na Vás. Nevíme jak dál a nebojíme se to přiznat. V další anketě klademe tedy odpovědnost na Vaše bedra a nabízíme Vám tři (resp. čtyři) témata, mezi kterými se naše redakce ani po několikahodinových poradách v místním hostinci nedokázala rozhodnout. Abychom Vás k hojné účasti v anketě pozitivně motivovali, sdělujeme Vám radostnou novinku - ti z Vás, kteří budou hlasovat pro vítězný návrh, budou pro rok 2015 osvobozeni od tolik nepopulárního koncesionářského poplatku za návštěvu našich stránek! Ostatním připomínáme, že poplatky jsou jako každý rok vybírány v sídle naší redakce, tedy v budově bývalé rasovny, jejíž půdu nám obecní zastupitelůstvo dalo laskavě k dispozici (o budovu se dělíme s místním nekonformním umělcem Z. Závojným, neb starosta prohlásil, že tyto aktivity by rád soustředil na pod jednu střechu). Pevně doufáme, že se podaří navázat na loňský úspěch, kdy se podařilo vybrat tolik potravin a obnošeného šatstva, že bezpečně zajistily naši zpravodajskou činnost až do konce roku.

K tématům - rozhodli jsme se Vám nabídnout pestrou paletu, kterou se, jak doufáme, trefíme přesně do Vašeho vkusu. Jako první Vám nabízíme historickou reportáž "Cimrman v Psojedech", mapující za pomocí archivních pramenů a lidových zkazek vystoupení kočovné společnosti "Lipany" v sále místního hostince v roce 1912. Neúprosně v něm strhneme masku falešné legendě o tom, že Mistr nenalezl ve své době nikde pochopení, kterou sveřepě udržují samozvaní uzurpátoři Jeho odkazu! V druhé nabízené reportáži zabrousíme do aktuálního dění - díky relativně mírné zimě právě finišuje oprava mostu (propustku) pod místní komunikací na Hadí vrch. Den po dni Vám tak přineseme exkluzivní pohled na titánské úsilí stavební firmy s jakým se jí dařilo udržovat obyvatele Hadího vrchu odříznutého od okolního motoristického světa. V třetím nabízeném tématu poněkud odlehčíme. Již několik měsíců vzdorujeme snahám paní Dagmar Kolomazníkové proniknout na naše stránky se společenskou rubrikou ze života Psojed (kdo s kým, proč, za co atd.). Ve jménu objektivní novinařiny prohlašujeme nyní před celou diváckou obcí, že (v případě jejího vítězství v anketě) podlehneme a přineseme Vám pokus o rozhovor s touto dámou nevšedního šarmu. Její každodenní "stand-up show" před místní samoobsluhou tvoří ostatně již dnes jeden z hlavních pramenů našeho zpravodajského úsilí. 

Čtvrtým tématem je osvědčené "něco jiného". Prosíme ty nejodvážnější z těch, kteří zvolí tuto možnost, aby se v diskusi pod touto notickou tentokrát alespoň pokusili charakterizovat, co vlastně chtějí.

Štastnou ruku při hlasování!

Diskuse: Kam dál?

Datum: 16.02.2015

Vložil: Zita Bémová z Jevíčka

Titulek: Cimrman!!!

Nemůžu věřit vlastním očím. 50. jubilejní článek a vy ho AUTOMATICKY NEVĚNUJETE Cimrmanovi? není to pro Mistra potupné, když musí "soutěžit" s nějakou místní drbnou a přepisem stavebního deníku?!
Já chápu že se oficiózní cimrmanologové asi brání novému pohledu na Mistra, ale KOLIK VÁM ZA TO PLATÍ?
:-)

Datum: 20.02.2015

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: Cimrman!!!

Právě proto, že jsem dostali řadu temných varování, nepublikujeme tento článek automaticky, ale alibisticky se schováme za vůli lidu - ať si to pak Svěrák a spol. vyřídí s každým hlasujícím zvlášť. Oni nejsou v jádru zlí, ale dokážou taky ukázat zuby!

Datum: 09.02.2015

Vložil: Martin

Titulek: kam dál ...

Hej hola do Psojed.
Všechna nabízená témata jsou potencionálně výživná, já tedy klikl na stavební práce, jinak bych se rád dozvěděl něco z historie, tedy ,,
Období Národní fronty - doba temna 1946 až 1990,,

Ale pokud by vám Kolomazníková měla dělat jo problémy, tak ji nějaké okénko na stránkách udělejte. Když to doplníte nějakou její odvážnější fotečkou, určo to bude mít úspěch.



Datum: 10.02.2015

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: kam dál ...

K Národní frontě je ještě daleko (tedy na našich stránkách), ještě nemáme zpracovanou první republiku a druhou světovou válku. Aspoň to druhé hodláme částečně napravit článkem o posledních dnech války v Psojedech (tanková bitva u Božích muk, osvobození obce polskou armádou, okupace lihovaru Rudou armádou, bratrovražedný boj psojedské partyzánské skupiny "Jelena" s hornodrnskou skupinou "Rudý cep" atd.). Blíží se nám to 70. výročí, že...
Paní Kolomazníková to vezme s nadhledem - žvanit před sámoškou bude tak jako tak. Fotku raději ne...

Datum: 09.02.2015

Vložil: xyz

Titulek: zxy

...do prdele.

Přidat nový příspěvek