Pivní remíza a znalostní quiz

25.06.2013 07:17

Vážení čtenáři, redakce dospěla k jasnému závěru, že je třeba ukončit více než půlroční trápení s pivní anketou a hlasování uzavřít. Přestože se do ankety sešel rekordní počet hlasů (74; sám jsem hlasoval dvakrát...), nedobrali jsme se ani po nekolika měsících jasného výsledku. Když pomineme možnost pojmenovat piva z produkce místního minipivovaru "Athos, Porthos a Aramis", která propadla, když získala pouhých šest hlasů, čímž, zdá se, vážně konkuruje současným volebním preferencím ODS, oslovily Vás shodně nejvíc zbývající varianty názvů - "Kašpar, Baltazar a Melichar" a "Pankrác, Servác a Bonifác", která obdržely shodně po 34 hlasech. Výsledek ankety předáme kompetentnímu orgánu - hostinskému Zimovi, který s ním naloží dle svého uvážení. Ten je však momentálně plně zaujat výrobou nového pivního speciálu, tmavého "Bahna", který se chystá v rámci solidární pomoci distribuovat do povodní postižených oblastí. Jak víte, nebo jak jste vytušili, povodně se letos Psojedům víceméně vyhnuly: ves leží bezpečně nad údolím říčky Psojedky a obecní potok se po opakovaných výhrůžkách obecního zastupitelstva neodváží opustit své koryto; v těchto deštivých dnech skýtá však možnost zábavy pro místní cikánskou drobotinu, která jej za radostného výskotu splouvá na duši od traktoru. Příležitostně, většinou však po setmění, jej stejným způsobem využívají hosté hostince "U Sněhuláka", kteří se tak rychle dopravují ze své mateřské základny (hostince) ke stánku s občerstvením u Dolního rybníka.

Protože se blíží léto a s ním i turistická sezóna, připravili jsem pro Vás novou anketu, či lépe řečeno quiz na historicko-turistické téma. Tentokrát nebude o pocitech, vlastních preferencích a podobně. Vyžaduje znalosti...Pro ty, kteří stále ještě čtou dál, přidáváme i otázku:

"Která z osobností 20. století nikdy nenavštívila Psojedy?"

1) Hermann Göring

2) Jiřina Bohdalová

3) Edvard Beneš

 

Hlasujte na úvodní straně našeho obecního webu! Hlasování není prozatím časově omezeno...

 

Pozn.: Přestože historie obce je zde dosud publikována jen do roku 1918, stránky již nyní skýtají pro zvídavého a historicky erudovaného čtenáře jasná vodítka ke správné odpovědi!

 

 

 

 

Diskuse: Pivní remíza a znalostní quiz

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek