Psojedy a vládní krize

17.06.2013 07:20

Vážení čtenáři. Již od minulého týdne pro Vás usilovně sháníme vyjádření reprezentantů naší obce k politické krizi vyvolané policejní razií na Úřadu vlády ČR a v dalších pražských palácích a vilkách. Poctivě musíme přiznat, že ani minulou středu ani minulý čtvrtek, kdy tato povedená akce proběhla, jsme v obci nezaznamenali žádné otřesy, přestože bylo v celoplošných médiích opakovaně konstatováno, že tato aféra "otřásla doslova celou zemí". Náš seismograf sice zachytil drobné výchylky, ty ale byly po důkladné analýze přisouzeny průjezdu traktoru zn. "John Deere" statkáře Pecháčka kolem našeho krizového stanoviště, které jsme si po vzoru nedávného povodňového zpravodajství veřejnoprávní i komerčních televizí zřídili přímo v místech, kde bylo možno předpokládat nejexkluzivnější záběry - tedy nikolv v Ústí na Labem, nýbrž mezi místním hostincem a budovou obecního úřadu. Rovněž se nám mezi našimi občany nepodařilo zdokumentovat jediný případ dechové nedostatečnosti, ačkoliv z obrazovek jasně zaznělo, že "případ sleduje bez dechu doslova celý národ", popřípadě to, že "razie vyrazila každému dech". Ano, nemůžeme popřít, že pan Petr Kukla na naše otázky skutečně odpovídal zadýchaně, stejně jako ostatní naši fotbalisté, které jsme oslovili na tréninku, ale v jeho případě jsme nuceni přičíst tento fakt tomu, že právě v rámci kondiční přípravy porazil sekerou stoletý smrk a to v novém rekordním čase 9 min. 37s. Se žádostí o vyjádření, zda zástava dechu způsobená vládní krizí nemůže nějak poškodit zdraví, jsme se vydali rovněž do místní hájovny za MUC. Andreou Šiškovou, třiadvacetiletou zdravotnicí místního fotbalového celku. Po zaklepání na okno její světničky se však dlouho nic nedělo, až asi po pěti minutách vykoukl k našemu překvapení spoře oděný záložník Walter Unterzeiler (23). O příčině jeho zadýchání je nám stydno mluvit; jak ostatně Walter později naznačil, ani by nám to neradil, a to i přesto, že také on prý překonal svůj dosavadní rekord, shodou okolností má stejnou hodnotu jako ten Kuklův. Víkendem počínaje, vypukla na katastru obce senoseč a dostat v těchto podmínkách z našich občanů jakoukoliv informaci či názor, je i pro zkušené zpravodajce prakticky nemožné: prostředí obecních luk je totiž pro našeho reportéra - pylového alergika v těchto dnech smrtící pastí a tak jen sám sleduje pád premiéra Nečase se slzami v očích a nudlí u nosu.

Když odmyslíme stručný komentář starosty Pecháčka - mávnutí rukou a zavrčení "Pražáci...", poskytl nám jediný relevantní komentář pouze pan ing. Matyáš Kábrt, pražský lobbista a jeden z agroturistů, kteří v loňském roce navštívili naši obec, který naší redakci poslal lakonickou sms zprávu tohoto znění: "Dobre pro biznis. Novy challenge, vid." 

Přes tyto obtíže jsme však vděčni, že své zpravodajské poslání můžeme vykonávat v Psojedech. Ano, informovanost obyvatel a jejich zájem o aktuální kauzy zde není valná, zdejší situace je však pro zvídavého žurnalistu přece jen nepoměrně příznivější, než v nedalekých Vyvrhelech, kde kolegové novináři sice zjistili nadějné rozrušení obyvatelstva a stav mírné paniky, jak se však ukázalo, nebyly tyto emoce způsobeny aktuálním děním, nýbrž údajně tím, že právě v těchto dnech dorazila do poněkud odlehlé vsi vyhláška o všeobecné mobilizaci československé branné moci. Naštěstí se brzy zjistilo, že je datována k 23. září 1938 a záložníci postávající na autobusové zastávce byli proto obecním posluhou povoláni zpět.       

Diskuse: Psojedy a vládní krize

Datum: 20.06.2013

Vložil: zly.previt

Titulek: z policejních odposlechů prý vyplynulo,

že odstupující ministerský předseda a jeho sekretářka se údajně scházeli i někde v Psojedech a okolí. Co je na tom pravdy?

Datum: 21.06.2013

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: z policejních odposlechů prý vyplynulo,

Díky za dotaz. Z obvodní služebny Policie ČR v Kurochodech, kde nstržm. Macháně realizoval v uplynulých dnech bylinkářku Boženu Sekaninovou (92), sbírající léčivé byliny ve zřícenině hradu nad Horním Drnem, uniklo následující:
(citace z protokolu): "Bodejť by se tam neslejzali, pane vachmajstr, dyť to je vostuda ta dnešní mládež! Vobden se tam miliskovali a zválený to tam bylo až hanba!" Na doplňující dotaz, o koho se jednalo, realizovaná uvedla: "Ti z televize: Sagvan a Tofi" (konec citace).
Je nad slunce jasnější, že stařenka si ve stresu z vyšetřovatelova nekompromisního přístupu spletla celebrity osmdesátých let - místo Sagvana Tofiho měla nepochybně na mysli Petera Nagyho, a v ruinách tedy skutečně a nezpochybnitelně identifikovala předsedu vlády Petra (Nečase) a jeho vrchní ředitelku (Janu) Nagyovou. Tento poznatek byl obratem sdělen státnímu zastupitelství v Olomouci, které jím vyztužilo vyšetřovací spis. Každý bojovník proti korupci, tedy i nstržm. Macháně, má v tornistře maršálskou hůl.
O dějinách hradu nad Horním Drnem přineseme vbrzku reportáž. Jak se totiž při nedávné revizi hranic katastrů zjistilo, leží jeho dobrá polovina na území naší obce!

Datum: 18.06.2013

Vložil: Petr S.

Titulek: vyvrhely

Byl by odkaz na webovky Vyvrhel? Tuším tam jedinečný informace. Google mi nepomohl.

Datum: 19.06.2013

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: vyvrhely

Starosta Vyvrhel František Kalíšek vypíše v nejbližší době (až prý nebude takový hic) výběrové řízení na generálního dodavatele webové prezentace obce. Máte jedinečenou šanci chytit příležitost za pačesy a webovky jim tvořit sám:-)

Přidat nový příspěvek