Svodka II

03.04.2012 14:18

Opět po týdnu zdravíme naše věrné čtenáře se souhrnem nejvýraznějších událostí v životě obce a jejích obyvatel. Rozruch vzbudil především nedělní příjezd agroturistů a podivné pnutí mezi ženami v naší vsi. Stranou nemůžeme nechat ani dlouhodobě povážlivou situaci v našem fotbale, který kromě šestizápasového trestu klíčového útočníka Kolomazníka nově sužuje také nesoustředěnost trenéra Zimy.

V neděli přibyli do obce naši první čtyři agroturisté. Kolem druhé odpolední se v oblacích prachu prohnala po návsi  „Škoda Octavia 1,6 TDI“ s logem nadnárodního obchodního řetězce, pražskou registrační značkou a žertovnou samolepkou „Já su z Brna“, řízená paní Holeň-Svižníkovou. Z místa spolujezdce mával domorodcům sám pan Holeň, nikoliv nepodoben zachránci obyčejných lidí, předsedovi ČSSD Sobotkovi, což vzbudilo rozechvělé očekávání především v panu Jaroslavovi M. a jeho kamarádech, kteří zevlovali před „Bistrem Zmije“, ve kterém právě probíhalo mechanické hubení potkaní kolonie usazené zde již od zimy. S malým zpožděním vzápětí dorazilo také stříbrné „Porsche Cayenne Turbo S“, rovněž s pražskou registrační značkou, na které starousedlíky zaujala fádní kombinace stejných číslic. Pan Kábrt, majitel vozu, se tmavými brýlemi snažil skrýt své rozladění z toho, že jej cestou zradila GPS navigace (Psojedy nejsou na mapě!) a zlomyslný pocestný jej místo k Červeňákově farmě poslal na dvůr „ZD Horní Drn“, odkud se mu za nezištného navádění vrátného Rákosníka podařilo po půlhodině vycouvat. Pan Kábrt vzkazuje prostřednictvím našich stránek, že jestli ještě potká toho „vidláka v červené větrovce“, který ho do Drnu poslal, tak mu ten jeho „kostitřas“ vezme a prodá v prvním malostranském starožitnictví.

Pan Bedřich Myšák, který od minulého týdne horečně spekuloval nad možnostmi ekologické dopravy po vsi, aby se vyrovnal starostovi Pecháčkovi, objíždějícímu obec na kole, zakoupil v outdoorové prodejně v okresním městě turistické hole. Na stínové pochůzky, což je jeho žárlivě střežená opoziční výsada, vyráží proto nyní pěšky, přičemž rychlostí se v kopcovitém terénu obecního katastru Pecháčkovu velocipédu v podstatě vyrovná. Původně uvažovaný nákup vozítka „Segway“ zkrachoval, když si Myšák vzpomněl na zážitky ze zájezdu na znojemské vinobraní před třemi lety. Jak prohlásil, na „Segwayi“ by vypadal jako idiot nebo znojemský městský policista.

Majitel hostince pan Rudolf Zima, doposud spíše pasivní brněnský patriot, je již několik dní oděn v modrobílou flanelovou košili, výčep ozdobil propagačními vlaječkami „Komety“, ostentativně začal používat výrazy z brněnského hantecu a zuřivě odmítá přepínat televizi ve výčepu z programu ČT4 Sport kamkoliv jinam, přestože jej místostarosta Stanislav Zubatý v pondělí důrazně žádal, aby přepnul na ČT1, protože chce shlédnout novou verzi Událostí, aby, jak se vyjádřil, konečně zjistil, jaké má ta pionýrská vlaštovka nohy.

Chmury přepadly starostu Pecháčka. Nečekaný nápor jarní cyklistiky jej poněkud zmáhá, takže si minulý čtvrtek dal na žízeň jedno u „Zmije“. Střevních problémů se zbavil až v sobotu ráno, načež byl telefonicky tajemnicí Horkou vyrozuměn, že mstivý krajský úředník Bc. Bičík, intervenuje na Ministerstvu pro místní rozvoj v Praze, aby do obce vyslalo v blízké době hloubkovou kontrolu hospodaření s dotačními prostředky. K dovršení smůly v neděli večer starosta píchl, když se vracel z projekce snímku „Texas Terror“ z letního kina, což ale nebylo doma uznáno jako dostatečná omluva pro pozdní příchod, takže napjatá atmosféra tiché domácnosti u Pecháčkových stále trvá.

Všeobecnou nervozitu vzbuzuje v mužské populaci obce tajemná akce místních žen, které si na příští sobotní večer rezervovaly sál hostince „U Sněhuláka“. Přes zvláště vychytralé otázky („Co tam jako budete dělat?“, „Ty, o co jde?“) a horečné spekulace se dosud nedaří zjistit účel akce. Normální postup, kdy je v podobných případech oslovena Irma Závojná se žádostí o věštbu z kávové sedliny, není možný, protože Závojná se tajemného podniku účastní také. Ze stejných důvodů je zablokován rovněž tradiční komunikační kanál Myšáková- Kolomazníková-Horká (- Pecháček). Místostarosta Zubatý vyslovil podezření, zda schůzka nesouvisí s politickou emancipací místních žen, čímž nejednomu z našich komunálních politiků nasadil řádného brouka do hlavy. Situaci budeme sledovat.

„STS Záboj“ podlehl v neděli „Traktoru Brod“ na jeho škvárovém hřišti 0:1. Gól padl poté, co se stoper „Joe“ Pecháček „zakecal“ u brankové čáry se slečnou Marií Žandovou, naše ofsajdová past sklapla naprázdno a domácí prostřednictvím útočníka Štěpána Mrvky pohodlně skórovali. Pecháček, ač stále s naštíplou klíční kostí, si i přes zranění vymohl souhlas se startem na trenéru Zimovi, který je z výše uvedených důvodů poslední týden opravdu mimo a jak se po včerejšku zdá, situace se do příštího zápasu pravděpodobně nezlepší. Může si však náš fotbal dovolit trenéra, který se celou svou myslí odebral na vzdálená kluziště, místo aby sledoval dění na trávnících a škvárách naší II. mikroregionální ligy?

Diskuse: Svodka II

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek