Už zase další anketa...

15.04.2014 08:37

Milí čtenáři, děkujem těm z Vás, kteří jste hlasovali v historickém quizu, který jsme pro Vás přinesli v červnu minulého roku, a v němž jsme se Vás ptali, která z populárních osobností 20. století nikdy nenavštívila Psojedy. Přestože byl quiz velmi náročný, kladl velký důraz na duševní úroveň účastníků a vyžadoval dobré povědomí o dějinách naší vsi, můžeme s potěšením konstatovat, že úroveň znalostí našich čtenářů je na očekávatelné, tedy výborné úrovni. Z 86 hlasů připadlo plných 66 (!) po právu populární umělkyni Jiřině Bohdalové, která se v naší obci skutečně nikdy neukázala. Shodně po desíti hlasech pak získali pánové Hermann Göring (válečný zločinec) a dr. Edvard Beneš (politik), jejichž popularita se s "Bohdalkou" sice změřit nedá, ale oba Psojedy kdysi bohužel navštívili. My se však nespokojíme s tímto vágním konstatováním a vyhodnocení okolností, za kterých se zmíněné celebrity dostaly do kontaktu se jménem naší obce, Vám zprostředkuje nový seriál "Celebrity v Psojedech", jehož pilotní díl věnovaný návštěvě Edvarda Beneše v roce 1902 vychází již dnes. Zbylé dva díly budou pak následovat každý 15. den v měsíci.

Protože místo po quizu na úvodní stránce nemůže zůstat prázdné, přinášíme Vám anketu novou. V hodnocení úrovně občanské vybavenosti, kterou provedlo "Národní centrum veřejného blaha" (150 zaměstanců, roční rozpočet 0,5 mld. Kč), obsadila naše obec v loňském roce jednu z nejnižších příček. Erudovaní pracovníci zmíněné instituce však nelenili a ve stošedesátistránkové analýze nám za pomoci grafů a tabulek nezištně radí, co v obci vybudovat, abychom se přiblížili těm nejmodernějším trendům, ovládajícím dnes český venkov. Jsou to:

 

1) Koupací biotop (naši občané se dosud koupali v rybníku, který ale není pro vodní hrátky certifikován)

2) Informační centrum (pro tyto účely slouží obyvatelům zatím primitivní prostor před samoobsluhou nebo hostinec)

3) Kruhový objezd u Pecháčkovy stodoly (místo častých dopravních nehod, naposledy v roce 1997. Nachází se mezi Pecháčkovým statkem a nárožím zdi zámeckého parku, viz též plán obce).

Za nás ještě připojujeme čtvrtou možnost, když zde tlumočíme reakci místního zastupitelstva napříč politickým spektrem: "Ať nám dají pokoj...!"

 

Pro staromilce a reakcionáře dodáváme, že není třeba se obávat, že by něco z toho v Psojedech vzniklo, aniž by to obecní rozpočet nezruinovalo na dva tři roky dopředu. Výsledek ankety tak pravděpodobně skončí tam, kde zmíněný dokument - v kamnech sálu hostince "U Sněhuláka". Prokažme však dobrou vůli a nad návrhy pražských odborníků prostřednictvím naší ankety alespoň uvažujeme!   

 

  

Diskuse: Už zase další anketa...

Datum: 16.04.2014

Vložil: Vlk-bílý

Titulek: anketa

Jsem jednoznačně pro kruhový objezd, však pozor!, navrhuji ho vybavit nočním veřejným osvětlením a osadit návěstní značky.

Datum: 17.04.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: anketa

Pak si nedovedu vysvětlit, proč pro kruhový objezd zatím nikdo nehlasoval...:) Osvětlení, značky, přechody pro chodce, svodidla a osetí středového ostrůvku transparentně vysoutěženými květinami jsou v návrhu samozřejmostí. Prostor u Pecháčkovic stodoly by fakt prokoukl. Sice by se tam traktor s návěsem nevytočil, ale co už. Modernizace je modernizace.

Datum: 17.04.2014

Vložil: Vlk-bílý

Titulek: Re: Re: anketa

Se omlouvám, zapomenul jsem udělat klik. A pozor na dodržení norem EU pro intenzitu a barevnost nočního osvětlení a také správnou kruhovitost kruhového objezdu.

Datum: 17.04.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: Re: Re: anketa

Kdyžtak se ubourá kus té stodoly...

Datum: 28.04.2014

Vložil: Martin

Titulek: Re: Re: Re: Re: anketa

No jo, ale to také musíte vzít ty dva stromy po pravé straně. Povolení, znalecký posudek, vyjádření krajské komise .... nebylo by levnější a rychlejší postavit mimo-úrovňovou křižovatku?

Datum: 28.04.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: anketa

My jsme v obci při kácení stromů vždycky potřebovali jen sekeru a pilu, někdy i motorovou. Na co posudky?
Ale nechme planého teoretizování, křižovatka stejně zůstane, jak je, na takové novoty, jako jsou kruháče, tady není nikdo zvědav.

Datum: 28.04.2014

Vložil: Martin

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: anketa

Jen nechte na hlavě, šak kdyby se tam vybůral nějaký ten agro-tůrista z Prahy, máte na krku Novu, Blesk a komisu z kraje.

Datum: 29.04.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: anketa

Při intenzitě provozu, jaká na té křižovatce panuje...? Pravděpodobností podobných možných kolizí se zabývá NASA:-)
Ta křižovatka mezi stodolou a zdí zámeckého parku tam je "od nepaměti". Jsme v Psojedech a když píšeme "místo častých dopravních nehod, myslíme tím roky 1681, 1734, 1850, 1899, 1939, 1945 (dvakrát!), 1973, 1988, 1992 a 1998...

Datum: 29.04.2014

Vložil: Martin

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: anketa

Prevence soudruzi, prevence, již žádný pomačkaný blatník, žádné zlomené kolo, utracený vůl.

:O)

Datum: 30.04.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: anketa

A možná máte pravdu. Včera o polednách vyjel z vrat stodoly traktor Václava Pecháčka, zatímco chvíli předtím projížděl inkriminovaným místem pan Emil Žabka na kole. Pouhých pár minut tak dělilo oba účastníky silničního provozu od nehody! Nikdo se nechce ani domýlšet, co by se stalo, kdyby osudným místem zrovna procházely děti z místní mateřské školy, které tudy chodí na vycházku k rybníku!

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek