Výsledek komunálních voleb v obci Psojedy

13.10.2014 22:45

Vážení čtenáři, vážení občané, milí přátelé. Komunální volby v Psojedech skončily. Jak jsem již předeslali v bleskové anonci, dopadly i na Psojedské poměry dosti neuvěřitelně. Již to vypadalo, že výsledek bude pro naši redakci vlídný - vypadalo to na konec potulování se po katastru obce a hledání reportážních témat, vypadalo to na konec trapných chvil, kdy jsme s mikrofonem loudili stanoviska k aktuálním problémům u našich spoluobčanů spontánně shromážděných v místním hostinci, vypadalo to, že je konec nočního vysedávání nad umolousanou redakční klávesnicí. To vše nám alespoň slíbila lidryně nepolitického hnutí "OOO" Radmila Šoupalová, kandidátka na starostku, a naznačovali to také jako vždy mimořádně dobře informovaní Občané v internetových diskusích.

"V tuto chvíli" konstatujeme to hlavní - lídryně Šoupalová opustila v slzách obec Psojedy dnes ve 20:34 svým vozem za doprovodu svého přítele a krajského lídra hnutí Bc. Bičíka a jeho bratra, známého developera, který si již několik let brousil zuby na obecní stavební pozemky u Dolního rybníka. Poslední vzkaz voličům kandidátky na starostku a, nebojme se toho slova, NEÚSPĚŠNÉ kandidátky, nám tlumočil pan Červeňák zevlující jako ve tmě neviditelný zvěd dosavadního starosty Pecháčka před místní bytovkou, jejíž garsonku Šoupalová obývá. Vzkaz zněl prý takto: "buranští vidláci" nebo "vidláčtí burani", zde si pan Červeňák není příliš jist, hlídkoval zde již od sobotního dopoledne a únava spojená s konzumací posilujících nápojů se na něm zřetelně podepsala.

Rozladěnost Radmily Šoupalové je nasnadě - volební účast v Psojedech dosáhla stěží uvěřitelných 100%, a k urnám se dostavili i občané, o kterých jsme se domnívali, že už v urnách dávno jsou. Přivítali jsem také jednoho prvovoliče - stal se jím osmadevadesátiletý Leopold Šiška, hajný v.v., a dosud loyální občan Rakousko-Uherské monarchie, který již od třicátých let volby v této "bezbožné republice" ignoruje. Nyní tento důstojný kmet dorazil a opírajíc se o svou kulovnici netajil se nijak s rezolutním názorem, že volí "toho mladého Pecháčka" (starostovi bude pětapadesát). Důvod tak masivní účasti je zřejmý - těsně pře volbami rozeslala koalice "P" do všech domácností přetisk rozhovoru právě s Radmilou Šoupalovou, který jsme zveřejnili na našich stránkách. Jak říká současný a BUDOUCÍ starosta Pecháček "ten internet už má po chalupách zavedenej dost lidí", ale přesto, vidět něco podobného černé na bílém, to zvedlo z křesel i ty největší politické lenochy. Výsledek je tedy takový: v sedmičlenném zastupitelstvu bude mít koalice "P" šest zástupců - Josefa Pecháčka, Leopolda Šišku ml., Petra Kuklu (všichni JPO), Bedřicha Myšáka, Roberta Unterzeilera (všichni BMV) a Stanislava Zubatého (ObEv), hnutí "OOO" získalo jeden mandát, avšak sedm kandidátů (v čele se Šoupalovou) se záhy po potvrzení tohoto debaklu, který znamená DEFINITIVNÍ konec plánu na získání obecních pozemků, postu zastupitele postupně zřeklo. Zůstal jen osmý kandidát, pan Jaroslav M., který se na kandidátní listinu dostal jen proto, že před volbami ze zištných důvodů nabídl možnost trvalého pobytu šesti kandidátům "OOO" ve svém příbytku. Pan Jaroslav je naprosto zoufalý, zvláště poté, co se dozvěděl, že post jediného opozičního zastupitele není honorován. Neodstoupil zatím jen proto, že dosud nevystřízlivěl a není schopen ani artikulace ani pohybu po dvou (dolních) končetinách.

Takže tak. Nekončí starosta Pecháček, nekončí Psojedy a nekončíme ani my. Snad již brzy dokážeme přinést našim věrným čtenářům reportáž z povolebního jednání koalice "P", jehož jsme byli se zpravodajským zápisníkem přítomni. Prosíme jen o strpení - ani naše činnost není nijak honorována a na chléb vezdejší si pořád ještě vyděláváme částečně manuální prací na záhumencích místních sedláků. Obyvatelé Psojed jasně prokázali svůj tradiční odpor k novotám přicházejícím zvenčí - tak jako v patnáctém století odmítli husitství, v sedmnáctém čarodějnické procesy a v devatenáctém národnostní boj, tak v jedenadvacátém zatím úspěšně čelí oligarchizaci. Pevně věříme, že o slečně Šoupalové jsme v Psojedech slyšeli naposled. Podobných "apolitických" odborníků a odbornic máme v celostátní politice beztak dost. A není před nimi úniku. Ani do Psojed...

       

Diskuse: Výsledek komunálních voleb v obci Psojedy

Datum: 14.12.2014

Vložil: Nike Free 4.0 Mens

Titulek: cbcgnzyhe@gmail.com

Datum: 09.12.2014

Vložil: Lunettes de soleil Versace

Titulek: aivduf@gmail.com

Datum: 14.10.2014

Vložil: Pepek

Titulek: Yes

Tak určitěéé...V povolebním hnusu aspoň jeden potěšující výsledek. Dík.

Datum: 14.10.2014

Vložil: Vlk-bílý

Titulek: Pecháček

Novému starostovi, panu Pecháčkovi přeji mnoho úspěchů v dalším volebním období. Je dobře, že se Psojedští dokázali tak jednoznačně vypořádat s hrozbou, v podobě p. Šoustalové.

Datum: 14.10.2014

Vložil: Martin

Titulek: volby

Hurá, 3x hurá obyvatelům Psojed. Večer si dám velkého panáka, teď nemožu, bo jsem v práci.
Udělali jste nám radost, kluci ušatí, hned jdu říci kolegovi tuhle radostnou novinu, aby si ji také sám přečetl.

Tak věřím, že se dočkáme po čase nějaké zprávy o fotbale, stavu silnic, počtu spadeného listí a střelených žab .... jak je na tom vláček mladého Pecháčka .... a nějaká aktuální fotečka by také nebyla marná. :O)

Datum: 14.10.2014

Vložil: Agent P.

Titulek: Re: volby

To jsem si na sebe zase ušil bič...:-)
Hnutí "P" mělo připravený i billboard s Pecháčkem, ale náhoda mu přihrála do ruky právě rozhovor se Šoupalovou, což se jevilo jako silnější zbraň. Třeba ten billboard někdy budem moct zveřejnit.

Datum: 16.10.2014

Vložil: Martin

Titulek: Re: Re: volby

Kolektiv naší kanceláře by se přimlouval za nějaké aktuální fotečky z Psojed a okolí. Něco na téma ,,Podzim přichází,,.

Přidat nový příspěvek