Nejapný aprílový žertík buranů z Horního Drnu

02.04.2014 12:25

Vážení čtenáři, mnozí z Vás jistě bez dechu přečetli následující sdělení, které dorazilo do naší redakce včera   1. dubna kolem poledne. Vzhledem k současnému politickému dění se zpráva jevila zprvu celkem důvěryhodně, proto jsme se ji po náročné redakční poradě konané v hostinci "U Sněhuláka" rozhodli publikovat: 

"Z poveření orgánov veřejnej Policie ČR se sděluje, že henté stránky, ktoré nepokrytě fandili ODS a starým pořádkom, budou od nynějška zakázané a pod kontrolou příslušných úřadů a aj samotného Ministra. IP adresy čtenářů sú předané tamtéž. Nič se jim nestaně, zatím ich enom evidujeme! Ak sme demograti, tak kdo by se pokúsil čokolvek sem eště napísať, překračuje tento zákaz so všetkýma právníma dúsledky.

Pod falošnou škraboškou weba dědiny Psojedy docházelo pravidelně k šíření klamstva, paniky a chýr týkajících se zásadních celospoločenskích problémov, hoci aj naši pohnuté Historie, napadání velikánů nášho národa a oslavě ich nepriatel. O tom, kdo za tými stránkami stojí se povedalo ledačo a my nedopustíme, aby neuni...nein...neinformovaný lidé podléhali této klamné propagandě exponentů režimu pána Pecháčka! Republiku si pozvracet nedáme!

S podravem Tiskový odbor pána Ministera pri jeho Ministerstve."

Dnes ráno se do naší redakce dostavil Walter Unterzeiler, doktorandský student oboru matematika-fyzika a jeden z mála našich občanů, kteří jsou schopni sofistikovanější práce s počítačem. Do zjitřené atmosféry, která neměla daleko k náznakům paniky, vnesl Walter svou pověstnou sudetoněmeckou chladnokrevnost, a po několika záhadných úhozech do klávesnice a tajemných kliknutích myší, nás informoval, že IP adresa, ze které byla zpráva odeslána, náleží počítači obecního úřadu sousedního Horního Drnu! Díky tomu již nebylo těžké zjistit, odkud vítr vane: domníváme se, že ideový základ poskytl pamfletu dr. Václavík, hornodrnský rodák a šovinista, v minulosti neúspěšný suplující učitel dějepisu na ZŠ v Kurochodech a náš zavilý nepřítel. Poslední neznámou bylo, kdo krajně trapný text přeložil do důvěrně znějícího československého jazyka, který zprvu oklamal i našeho zkušeného redaktora. Protože československým jazykem hovořili či hovoří jen tři lidé na světě, přičemž dr. Gustáv Husák je již po smrti, soustředilo se naše pátrání ve směru na Hadí vrch k osobě Miklóse Červeňáka. (Oslovit toho třetího se nikomu z nás nechtělo). Pan Červeňák byl naštěstí náhodou přítomen ve výčepu, a za dvě piva a malého ferneta se posléze ke svému zrádnému činu doznal. Jak vypověděl, ke svému odpornému jednání se propůjčil až potom, co do něj dr. Václavík investoval "fľašu gořalky, zopár piv a klobásu" a navrch mu pro jeho výkupnu kovů přislíbil vrak svého někdejšího vozidla Škoda Favorit 135L. Vzhledem k těmto polehčujícím okolnostem byl pan Červeňák potrestán ústní důtkou starosty Pecháčka a obec Horní Drn byla krátce před půlnocí překvapena cvičným požárním poplachem, za který dnes ráno obdrželi pochvalu naši dobrovolní hasiči.

Závěrem lze konstatovat, že na původní zprávě nebylo (snad) ani zbla pravdy a naše stránky budou fungovat nadále, jak o tom ostatně svědčí aktuálně publikovaný plán obce, který rozhodně není aprílovým žertíkem, tak také chystaný převod jídelního lístku zdejšího hostince do formátu pdf tak, aby byl čtenářům po stažení volně k dispozici. V dohledné době přineseme konečně také komentované rozuzlení anktety, která již bezmála deset měsíců straší na úvodní stránce. Jedeme dál!

 

Diskuse: Nejapný aprílový žertík buranů z Horního Drnu

Datum: 02.04.2014

Vložil: Martin

Titulek: ..

Uff .... já čekal nějakou provokaci, ale že to budou ti lemani z Horního Drnu??

Přidat nový příspěvek