Nedělní fotbalová blamáž

13.03.2012 09:53

Šok, smutek a bezmoc - to jsou přesně pocity, se kterými se musí vyrovnat naši fotbalisté i fanoušci po nedělním utkání celku STS Záboj Psojedy s FK Dynamo Horní Drn. Domácí, u nichž před zápasem stále žila naděje na teoretický postup do druhé nejvyšší okresní soutěže, nastoupili bez dvou velkých opor, stopera Josefa "Joe" Pecháčka mladšího a útočníka Luďka Kolomazníka. Pecháček je zraněn a Kolomazník dostal kvůli vulgárním výrokům v pátečním rozhovoru pro naše stránky třízápasový distanc od maminky, proti kterému není odvolání.

Na rozbahněném hřišti odvedlo naše mužstvo obrovský kus defenzivní práce, překvapilo dobrou mezihrou a presinkem, nicméně absence obou klíčových borců se projevila naplno. Přes emotivní pokyny trenéra Zimy ohrozili naši hráči bránu soupeře pouze dvakrát: ve 23. minutě dlouhým odkopem brankáře Kukly, který s obtížemi zlikvidoval hostující gólman Volejník, a potom v 87. minutě, kdy se o konstrukci brány opřel zcela vysílený domácí záložník Paľo Červeňák, když předtím nedoběhl další Kuklův dlouhý pas. Během přerušení hry, během kterého byla branka za pomoci několika trámků znovu staticky zajišťována, ukončil za zuřivého pískotu diváků sudí Moucha zápas a následně chvatně opustil sportovní areál zkratkou přes les, což zjistili až rozrušení příznivci obou táborů, když jej po utkání marně hledali ve sprchách a místnosti rozhodčích.

Ani fotbalisté soupeře se nepředvedli - svou roli zřejmě sehrál fakt, že večer před zápasem se v Horním Drnu konala taneční zábava, a hráči Dynama se tak spíše než hře věnovali dodržování pitného režimu a úpěnlivým prosbám divákům, aby nepovzbuzovali příliš hlasitě. Přes polovinu se tak dostávali pouze výjimečně a dlouhé odkopy brankáře Volejníka končily většinou v autu. Nejnadějnější šanci hostí zhatil opět slabý rozhodčí Moucha - hostující záložník Piskoř šikovně prostrčil míč mezi našimi dvěma obránci, bohužel si nevšiml spoluhráče Čéšky, který tiše zvracel u rohového praporku na naší polovině; celá situace byla sudím vyhodnocena jako postavení mimo hru - je třeba sportovně přiznat, že neoprávněně, neboť Čéška se do hry evidentně zapojit nechystal.

Utkání tak skončilo ke zklamání všech 55 platících diváků bezbrankovou remízou, což náš tým sice posunulo do vytouženého středu tabulky, ale ztráta dvou bodů zároveň ukončila alespoň teoretickou naději na postup. Příští víkend sehrají naši chlapci těžké útkání s lídrem tabulky ZD Kurochody B na jeho hřišti; Pecháček i Kolomazník budou opět chybět. Zastaví oslabené mužstvo lavinu bodových ztrát? Ziskem pouhého bodu z nedělního utkání jsme se totiž sestupovému pásmu příliš nevzdálili... 

Diskuse: Nedělní fotbalová blamáž

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek